Franklin metoda – Čeljusni zglob

 

25. ožujka 2017. od 9:00 – 12:00h
u Plesnom centru TALA, Odranska 1, Zagreb
Voditeljica: Brigitte Ferchich
i

 

Franklin metoda podučava kako uskladiti tijelo kroz pokret, funkcionalnu anatomiju, te kroz povezivanje uma i tijela putem vizualizacije. Ovom metodom možemo poboljšati kretnje tijela u raznim aktivnostima: yogi, pilatesu, triatlonu, meditaciji, hodanju, trčanju, plesu i sl. Ciljevi Franklin metode su očuvanje zdravlja i dugovječnosti.

Područje čeljusnog zgloba i žvačnih mišića po učestalosti je treći uzrok bolova u području usne šupljine i lica. To su često jedni od najnapetijih mišića u našem tijelu.

Pravilan pokret i funkcija čeljusnog zgloba ima izravan utjecaj na kralježnicu i utječe na našu ukupnu fleksibilnost, posturu i izgled lica. Taj pokret i funkcija imaju izravan utjecaj na zdjeličnu dijafragmu i obrnuto, a poremećaj u jednom području djelovat će na drugo. Iako je to tako, konvencionalna medicina još nije prepoznala koliku važnost u očuvanju zdravlja ima ova povezanost. Iz tog razloga, ovoj problematici se ne može pristupiti samo konvencionalnim načinom. Potrebno je sagledati ovu problematiku kroz integrativan pristup koji uključuje klasičnu medicinu, osteopatiju, psihoterapiju i kvalitetnu metodu osviještenog pokreta.

Saznajte kako uz pomoć jednostavnog dodira i pokreta, možete poboljšati usklađenost i fleksibilnost tijela koji su u vezi s čeljusnim zglobom. U drugom dijelu radionice proučiti ćemo zglob između lubanje i kralježnice, koji je ključ za opuštenu i zdravu funkciju čeljusti.

Čeljusni zglob je jedan od primarnih nositelja napetosti u tijelu, pa se može očekivati da će za neke polaznike ovo biti možda prvo iskustvo dubljeg opuštanja ovog područja.

Na radionici ćete naučiti:

  • kako čeljusni zglob utječe na kretanje i usklađivanje tijela
  • da u ovom području imamo najnapetiji mišić u tijelu
  • kako možemo opustiti ovo područje

Predbilježbe i informacije:
Zvonka Tomasović Hrkovac, D.O.
Kontakt: tomasovic.zvonka@gmail.com
Mobitel: 00385 95 9020 948