Kako izgleda OT?

Metodologija osteopatskog tretmana:

  1. Razgovor s klijentom i anamneza
  2. Osteopatski pregled i procjena
  3. Tretmani

Osteopatski manualni tretman uzima u obzir osobnu i medicinsku povijest osobe, pa ukoliko već postoji medicinska dokumentacija, preporuča se da se donese na prvi pregled. Ukoliko takva ne postoji, osteopat može preporučiti medicinski pregled i obradu.

Anamneza i osteopatski pregled

Prvi tretman uključuje i pregled, te obično traje sat i pol. Nakon informativnog razgovora, osteopat započinje procjenu stanja promatranjem i palpacijom. Pregled i procjena zahtijevaju od osobe da bude u donjem rublju ili kratkim pamučnim hlačama. To omogućuje bolju palpaciju i pregled. Za vrijeme tretmana osoba se pokriva laganom pamučnom plahtom ili toplim prekrivačem. Kombinirajući osobnu priču s rezultatima procjene, osteopat određuje plan tretmana koji se detaljno objašnjava osobi. Ukoliko osoba pristane na dogovoreni plan terapije, započinje se s tretmanima.

Osteopatski tretman

Osteopatski tretman je manualni tretman koji je blag i ugodan, a izabiru se one tehnike koje nisu kontraindikativne stanju osobe u tretmanu. Korekcijom osteopatskih lezija, uklanjaju se blokade, uspostavlja se nesmetana cirkulacija u tijelu i postiže se zdravlje.

Duljina tretmana

Osteopatski manualni tretmani uglavnom traju oko 60 minuta. Učestalost i broj tretmana temelje se na individualnim potrebama svakog pojedinca, a ovise o ozbiljnosti simptoma, postojećem stanju i reakciji na tretmane, te o mogućnosti dolaženja u dogovorene termine. Uglavnom se tretmani održavaju jednom do dva puta na tjedan. Mnogi klijenti, nakon završene serije tretmana s kojim su postigli poboljšanje, nastave dolaziti periodično radi prevencije zdravlja.

Osoba po potrebi može dobiti i razne profesionalne savjete vezane uz tjelesne vježbe i prehranu, koji u kombinaciji s tretmanima mogu pomoći bržem postizanju trajnijih rezultata. Na ovoj web stranici možete pronaći informacije o problemima kod kojih osteopatija pomaže. Osteopatija se ne nudi kao lijek, ona pomaže vašem tijelu da radi najbolje što može, kako bi ono na taj način dobilo šansu za vlastito liječenje.

 

 

StilPoint_ruka_web-03